Ads 468x60px

,

Sunday, August 29, 2010

YA atau TIDAK

SALAM

Entri hujung minggu yang amat memboringkan.
hmmm....lama tak blogwalking
mentang2 puasa...malas jadi 'kawan baik'
cehhh...tak boleh macam tu kan?
puasa???..itu bukan satu alasan nak bermalas2an!!

Asal ja aku buka facebook dalam ruangan home
mesti ramai 'budak2' facebook rajin post video.
macam2 la video di post
then aku tertumpu pada satu komen :
"ni lagi satu..apsal la orang islam nak sangat jatuhkan maruah sendiri??"
KONTROVERSI ni kan??
aku pun terus tengok la video tu
tajuknya "Akibat Mempersendakan Zikir"
rasanya u all boleh search di youtube ye...
malas nak uplod...line macam siput!!!!

hmm...aku nak bagi komen..tapi takut salah komen
huhuhu
kerana jari menaip badan binasa nanti.
aiisshhhh...

ooooo ya..
lagi satu video aku tengok
pasal "Malaikat Turun di atas Ka'bah"
dasyat tajuk....hu...
memang top video ni...semua berebut2 nak post
aku tengok la kan..
macam real la pula
YA atau TIDAK la jawabnya
kalau real...Subhanallah!!!

Then aku klik..dan...klik lagi..
jumpa pula video yang ranking post nya sama macam video di atas
"Jawapan kepada Malaikat Turun di atas Ka'bah"
aku play la...macam2 la di tunjukkan kesan2 edit
tapi..memang betul la..video tu kena edit
tak percaya??..tengok la di youtube.

(sekali lagi aku try uplod video tu...hampeh!!
line pun jadi malas)

Apa motif sebenarnya ni???
-buat2 tak faham kejap-
apa2 pun..
'titik tolak sesuatu bermula dengan apa yang anda putuskan'

YA atau TIDAK

2 Maklum Balas:

aisya nora said...

uikk..mcm sarjana bloger da ni bdak..hahhaa....

Lyn Rashid said...

jan gtu ba geng....huhu

Post a Comment