Ads 468x60px

,

Monday, February 21, 2011

Perlu Ke????

SALAM

Harini kelas batal
hurm..seharian aku duduk hostel
memang agak boring la
tapi...dengan adanya internet x jadi boring
hehehe...statement gila2 sikit

Aku suka pula kelas harini batal
sebabnya semalam aku tidur lewat
gara-gara youtube punya pasal
banyak benda boleh tengok
jeng..jeng..jeng..
he..he..

Ada satu iklan aku suka tengok
iklan Adibah Noor 'Terlalu Istimewa' la sangat
iklan apa???IKLAN TUALA WANITA...LIBRESSE
aku tertarik dengan dialog ni :
"Mana ada dua wanita sama"
"Faham2 lah"
he..he..

Yang aku nak tanya ni
Perlu Ke??
iklan tuala wanita ni digembar gemburkan??
kerap kali ditayangkan di TV
pelbagai teknik iklan pula tu
~biasalah..persaingan katakan!~

Tapi, aku rasa macam sensitif sikitla
adalah part2 yang buat aku sensitif
contohnya dalam gambar ni :
(u all pandai2lah buat caption gambar2 ni)




aku bukannya nak mengata iklan ni ye!
bukan juga nak kritik!
cuma gambar ni aku jadikan contoh sahaja!
boleh bah kan??

Tapi aku tabikla
1st time tengok iklan tuala wanita
yang gunakan model macam Adibah Noor
xlah macam iklan2 tuala wanita yang lain tu
asyik guna model yang tergedik2 je kan
hurm....

Xpelah..ini mungkin strategi pemasaran
untuk lariskan produk
tapi aku rasa...wanita kini semakin di eksploitasi la kan??
~itu critical thingking aku lah~
kita kan manusia..punyai pendapat berbeza
so, suka hatila mau kata apa :)
yang penting..plisss la..jangan buat orang tersinggung...LOL

Btw, aku memang sensitif tengok iklan tuala wanita
~kononlah~


p/s Harini hujan...habis baju...basah!
terpaksa gunakan pengering untuk SERAPAN SEMPURNA



**TERUSKAN BLOGWALKING DAN MEMFOLLOW BLOG INI**


3 Maklum Balas:

Sasa Al-Sharif said...

bila orang bisnes mau duit, mcm2 la diorang buat. kadang2 dosa pun x peduli. mcm tu la manusia kan

Mai Yee said...

:) rezeki masing2..

Lyn Rashid said...

sangat setuju...btw, nice la picture sasa ngn mai yee ni..tgkla tu..pegang kamera dgn posisi yg bertentangan..

Post a Comment