Ads 468x60px

,

Saturday, March 5, 2011

Kawan Saya Sakit :(

Assalamualaikum

Harini hari sabtu
saya dapat berita kawan saya kena tahan di Hospital
saya tau pun sebab dia yang calling2 saya
'Lyn...aku ditahan di Hospital ni,kena tambah darah'
aku pun terkejut la..sebab time dia call aku baru bangun dari tidur
patutla aku tengok 2 3 hari ni dia pucat semacam je
Apala nasib ni kan...haritu kekasih saya curang..nasib baik dalam mimpi ;p

Persoalannya..perlu ke saya bagitau family kawan saya di kg??
sebab kawan saya dah warning awal2 dengan saya
siap cakap lagi :
'Kalau kau anggap aku ni kawan kau..janganla bagitau family aku!'
'Aku x mau menyusahkan family aku bah Lyn'
aku pun sangat confuse ni :(..jadi serba salah dibuatnya
yalh...patutnya sebagai kawan yang baik..ehem..ehem
aku seharusnya bagitaula kan dengan family kawan aku tu
yalh..manatau ada apa2..aku juga yang menyesal kemudian hari :(

Kenapa ya kawan aku x suruh bagitau family dia?
mungkin sebab ni:
perjalanan dari Beluran ke Kota Kinabalu ambil masa 6 jam
fuhhhhh..jauh tu...
tambahan lagi..mak dia x berapa sihat :(
logik ke alasan tu??macam x munasabah! bagi aku lah..

Jadi..macamana ni??
aku harus bertindak secara rasional,cepat,tepat dan betul
aku harap sangat2 kawan aku cepat sembuh
u all semua tolong doa2kan ya..terima kasih... :)

Btw, aku terus teringat pengalaman pertama aku ditahan di Hospital
time tu aku sakit..paru2 aku berair dan berkuman
time tu juga umur aku dalam 11-12 tahun rasanya
time tu juga kebetulan mak aku dan family nak ke bandar
aku kan duduk kampung..jadi, bila dengar perkataan 'bandar' tu..
faham2 saja la..;p
apalagi...aku pun menangis la semahu2nya..sebab mak aku cakap:
'Nah..kau tinggal la di Hospital ya,kami mau pergi bandar ni'
uiikkk...gila ke apa mau tinggal sorang2 di Hospital
tanpa ditemani oleh family..maklumlah aku kan bongsu..tapi xla manja hehe
aku apa lagi..menangisla depan doktor tu
cakap xmau kena tahan..hahahaha
tapi,tangisan aku x berhasil..last2 kena tahan juga di Hospital tu
'seksa' la juga..kena jarumla..paksa makan ubat la..sambung airla..ishkk
tapi aku hepi la..mak aku x jadi ke bandar..
mak aku kata tunggu aku sihat dulu
hahaha...itulah pengalaman pertama aku kena tahan di Hospital
seriusly,..memang agak bida punya story...

Kembali pada kisah kawan aku yang sakit :(
rasanya aku dah tau apa patut aku buat..jeng.jeng.jeng
lantaklah..apa jadi pun..jadila
yang penting...aku tunaikan dan laksanakan tanggungjawab aku
sebagai kawan!
kawanku...semoga kau cepat sembuh....Amin


.
.
.
.
.
.
.
.


p/s..BIDA adalah bahasa orang Sabah yang merujuk kepada jelik..buruk
dan yang sama maksud dengannya...;p



*TERUSKAN BLOGWALKING DAN MEMFOLLOW BLOG INI**



6 Maklum Balas:

Nurun said...

semoga kawan anda cpt sembuh bah!

mr_mrs mikko said...

sakit apa kwn ko....
kalo nda teruk,
ikiut ja kali ah apa dia ckp..
mgkin dia nda mo kasi susa parenz dia kali..

tp kalo gtaw pun, ok jg kali kan...
at least parenz dia taw..

Novelgurl said...

Salam..semoga kawan awk cept sembuh k..

cik sara said...

siapa kwn ko 2 lyn??...
smoga dy cpt cht...
ko pn..jgn sakit2 lg k..=)

tricksrex said...

kalo tak teruk sakitnya, tak perlu la kasitau kot

mgkin die taknak susahkan family die kot

suke betol baca org tulis dialek sabah ni hehe

Lyn Rashid said...

thanks semua =)

Post a Comment