Ads 468x60px

,

Friday, March 18, 2011

Yeah...Jom Menari Bersama =)

Assalamualaikum

Harini hari jumaat
hari yang mulia..maklumlah kan penghulu segala hari =)

So, topik @my blog harini mau story pasal aktiviti latihan tarian..hehe
sebenarnya, kami ada satu projek tahun akhir yang harus dilaksanakan
projek ni merupakan satu lawatan, yakni
Lawatan Kerja dan Amal ke...saaaannnaaaa....hehe (biarlah rahsia)

BTW
salah satu pengisian dalam projek ni adalah lawatan amal ke
Kg Parit Tengah, Johor..kiranya program anak angkat la =)
so..kami dikehendaki buat persembahan untuk malam kebudayaan
ada dua persembahan tarian yang bakal kami tunjukan pada penduduk kampung
harap2 mak bapa kakak abang adik angkat kami suka la ya..hehe

Dua tarian tu ialah tarian tradisional masyarakat Sabah
iaitu tarian Sumazau dan tarian guna Bambu
kedua-dua tarian ni takla susah..tapi, takla senang juga..hahaha
apa yang pasti...seronok + enjoyyyyy gitu

Tak mau cerita panjang...nanti mengarut pula kan
aku bukannya nak cerita pasal history tarian ni
tapi, just mau kasi tengok u all gambar2 sekitar latihan tarian kami
hehehe.....ala, jeles la..miahahaha

Bha, macam biasa...mesti ada gambar pembuka tirai..jeng.jeng.jeng


.
.
.
.
.
.
.
.



ha...nia la gambar pembuka tirai..hehehe..antara barisan penari
~ahli lain time ni belum sampai lagi =)


.
.
.

sorry, gambar yang ni terlebih flash
aksi-aksi sebelum menari..jangan main2, ni bukan calang2 punya penari..lol


.
.
.

Bambu ni la yang digunakan semasa tarian


.
.
.

semasa berlatih tak boleh main2..tak boleh nakal2..hehe..lol
bahaya tu kalau tak fokus nanti jadi macam gambar di bawah ni


.
.
.

ha...kan dah tersepit kaki tu...orang Sabah bilah 'tergepit'
tengok..kaki siapa jadi mangsa??..kaki akula..nasib baik lakonan semata2..miahahaha


.
.
.

penat 'bermain2' dengan bambu..sambung pula latihan tarian sumazau
memang seronokla..mau uplod video,tapi takut geng2 marah
hahahahaha


.
.
.

hehehe..gambar ni sebagai pelengkap
saja mau posing2...sebab sengaja mau kasi uplod @my blog ni =)


.
.
.
.
.
.
.
.

So....memang seronok la menari2 ni..macam bersenam la juga
yalh, banyak keluar peluh..penat, tapi enjoy
seriusly, aku ni takla pandai menari,maklumla tulang besi urat dawai
sekadar angguk-angguk geleng-geleng bolehla..miahahaha

Tapi, tak salah juga bha kan kalau kita mencuba
manala tau ada bakat terpendam...cehhh...
tapi, aku ni memang tak berbakat dalam tarian pun..;p
kalau menyanyi lagilah...sumbang mambang!!!!!!!!!
hahahahaha
~okla..cau cincau dulu!~ daaaa...







**TERUSKAN BLOGWALKING DAN MEMFOLLOW BLOG INI**





10 Maklum Balas:

Miss Shima said...

rasa nak menari jugak~~hehehehe

cik sara said...

jgn ko upload video...habis nanti semua jd artis kebudayaan..;p

Lyn Rashid said...

@Miss Shima : jomla menari..hehehe

@Cik Sara : Yabh..x juga aku uplod..hehehe

Ums Niza said...

good luck dengan persembahan korang...mesti terpegun orang di sana dengan persembahan korang...

Lyn Rashid said...

@Ums Niza : thanks....harap begitula hendaknya =)

Ums Niza said...

mereka tetap terpegun. Kami pun pernah buat persembahan di Batu Pahat. Hehehe....kagum dan teruja mereka katakan kepada kami..so saya rasa korang pun sama gak nanti tu.....insya Allah

Lyn Rashid said...

wah...yakh..bagusla kalau gitu..hehehe..insya Allah semuanya akan berjalan lancar..Amin =)

honeycherrylemon said...

hahahah...aku yakin ko ngan c jar yg tegepit..yeyaaa...hahahha

Lyn Rashid said...

hahaha...manada..terer bah c jar menari..=)

EmmyLisPR@blogspot.com said...

haha...nice N3..gud merong..hehe..

Post a Comment